Nutricionist Kristina Beljan | Dobrodošli u Nutrissimi

Vaš nutricionist

nutricionist-beljan-kristina

Nutrissimi

Dobrodošli u Nutrissimi

Svatko od nas zaslužuje dobro zdravlje, a prvi korak prema tome je usvajanje novih prehrambenih navika. Da bismo se prilagodili zdravom životnom stilu, ničega se ne bismo trebali odreći. Svoje klijente učim da je svaka hrana dozvoljena, te da otkriju signale tijela koji im pomažu u odabiru vrste i količine hrane. Moj cilj je stvaranje sigurnog okruženja za moje klijente na kojem će prebroditi prepreke na putu do promjene navika. Svaka osoba dolazi s drugačijom pričom i ciljevima zbog čega je ovaj pristup individualan.

KRISTINA-BELJAN

– INTUITIVNO JEDENJE – 

ŠTO JE CILJ?

Ako tražite pristup u kojem ćete dugotrajno promijeniti svoju prehranu bez odricanja,
intuitivno jedenje je pravo rješenje za Vas.

Individualno savjetovanje

Nutricionističko savjetovanje s fokusom na razvoju zdravog odnosa prema hrani.   Zamislite sebe, jednoga dana… Budite se ujutro i doručkujte što god zaželite bez da Vas muči briga o kalorijama.   … Continue reading Individualno savjetovanje

Grupa za emocionalno prejedanje

Grupa za osobe s emocionalnim prejedanjem.  “Sami možemo tako malo, zajedno možemo tako mnogo.” –Helen Keller  Jeste li umorni od osjećaja nedostatka kontrole nad hranom? Čini Vam se da jedino … Continue reading Grupa za emocionalno prejedanje

osobni nutricionist

Tko sam ja?

Moje ime je Kristina Beljan. Magistra sam nutricionizma s certifikatom iz prehrambene psihologije. Imam kliničko iskustvo i iskustvo u javnom zdravstvu. 2015. g. sam počela raditi s osobama koje imaju poremećaj hranjenja.

2020. g. sam otvorila Nutrissimi i posvetila sam se radu s osobama koje imaju narušen odnos prema hrani, te najviše radim s osobama koje se bore s prejedanjem. Prakticiram isključivo nedijetni pristup koji je pomogao mnogim mojim dosadašnjim klijentima. Nedijetni pristup se bazira na osvještavanju, postepenoj promjeni prehrambenih navika i napuštanju dijetnih pravila koja mnogima onemogućavaju uživanje u hrani. Cilj nedijetnog pristupa je naučiti jesti svjesno i intuitivno.

Ovo je jedini način da se izađe iz dijetnog ciklusa – začaranog kruga koji je zamka za mnoge osobe koje su isprobale barem jednu restriktivnu dijetu. Dok god je netko na dijeti ili preskače obroke, neće moći izaći začaranog kruga dijete, prejedanja i krivnje.

Vjerujem da je informiranje o prehrani važan faktor u postizanju zdravlja i prevencije kroničnih nezaraznih bolesti. Međutim, mnogi režimi prehrane ne uzimaju u obzir psihološki faktor u prehrani i nerijetko vode do toga da osoba prestane uživati u hrani koju jede. Konzumacija hrane može biti ugodno iskustvo bez osjećaja krivnje i srama, što i podučavam u ovom programu.